7. Společný ples

03.02.2018 20:00

     Vážení čtenáři našeho webu. Dovolte, abych Vám přiblížil konání jedné z našich největších akcí našeho sboru. Je jím bezesporu Společný ples, který pořádáme se dvěma silnými partnery, kterými jsou pan Vratislav Vrbata a firma Wassa. Tento ročník byl již v pořadí 7. a každým rokem i přes různá úskalí nám tito partneři věnují nemalou finanční částku, která nám umožní uspořádat již tak známý „Frýdštejnský“ ples, za což jim patří velké poděkování. Máme radost, že tento ples se dostal již do podvědomí lidí ze širokého okolí.

     A teď exkluzivně jenom pro Vás prozradím malá tajemství, která tento ples posouvají stále směrem vzhůru. Je to tajemství, za kterým však stojí mnoho práce a úsilí našich členů sboru. Na vesnický ples je ten náš velice na úrovni a vyniká především přístupem k návštěvníkům i účinkujícím hostům. Začíná to už tři dny před zahájením plesu. Vyzdobit tělocvičnu, aby vypadala jako společenský sál, není snadný úkol, ale přes to se nám ho podařilo prakticky vymyslet pomocí vlizelínu, který každým rokem barevně obměňujeme.

     Před začátkem samotného plesu, hned u vstupu na sál, dostane od hasičů každá žena malou pozornost v podobě růže, kterou si může odložit do vázy připravené na stole. Dalším velkým bonusem je roznáška piva a možnost zakoupení míchaných nápojů, přímo na tanečním sále bez front a čekání. Nesmí zde také chybět jídelní stůl pro dvanáct strávníků, kteří si mohou vybrat z ryze české kuchyně, ze šesti druhů jídel připravených z vepřového a kančího masa. To vše do 100,-Kč i s přílohou.

     Na začátku i v průběhu večera měli návštěvníci možnost zaregistrovat i vstupy moderátora v podobě mé maličkosti, který doufám příjemně doprovázel hosty programem večera i půlnoční hrou o ceny. Ani pro letošek jsme nezapomněli na předtančení, a tak bylo možno shlédnout vystoupení krásných dam, které reprezentují taneční školu Ilma i na mistrovství světa. Vystoupení se jmenovalo Kabaret a mělo velký úspěch.

     Závěrečnou tečkou spokojených návštěvníků je alkoholový bar, který se nachází v suterénu kulturního domu, kde si může každý po tanečku s partnerkou zpříjemnit večer kapkou něčeho ostřejšího. Večerem k tanci doprovázela naprosto senzační hudební skupina LEVOU RUKOU BAND (www.levourukou.cz), díky které je plný parket od první do poslední písně.

     V letošním roce jsme byli nuceni navýšit vstupné, které jsme však použili pro zpříjemnění večera Vás všech. Mysleli jsme si, že bude navýšená částka problém, ale nebylo tomu tak. Hned v předprodeji vstupenek jste nám ukázali, že cena za takovouto zábavu není až tak rozhodující. Vše dopadlo dobře, a proto jsme se rozhodli podarovat návštěvníky malou ochutnávkou vína a slaného domácího pečiva, které jsme rozdali v přiměřeném množství na každý stůl.

     Takže vážení, na závěr Vám mohu jenom říci, že už není žádného tajemství, které byste teď nevěděli, ale mi víme zcela jistě, že se těšíme na příští rok - 2.února 2019 se společně s Vámi uvidíme na magickém 8. ročníku malého, velkého plesu na Frýdštejně.

                                         Za SDH Frýdštejn, 

                                                                       Váš Aleš.

Více obrázků ve fotogalerii

 

Kontakt

SDH Frýdštejn sdhfrydstejn@seznam.cz