6. Společný ples

04.02.2017 20:00

Společný ples 2017

     Vážení přátelé,

již šestým rokem si jako hasiči obohacujeme a zpříjemňujeme dlouhé zimní večery, krásným kulturním zážitkem. I pro letošní rok se podařilo takový zážitek 4. února uspořádat. Byl jim již 6. ročník Společného plesu, tradičně s generálním partnerem firmou Wassa. Letošní ročník jsme pojali trochu jinak, co se týče předtančení. Dlouhé roky před tím jsem bojoval, abych sehnal taneční pár, ale marně. Letos se to povedlo. Za velké spolupráce Veroniky Bláhové jsme přemluvili mladinký taneční pár

Lukáše Frydrycha a Zuzanu Růžičkovou,

kteří právem sklízeli veliké ovace. Ve dvou vstupech předvedli krátké ukázky nejprve pěti druhů standartních tanců, což byl Waltz, Tango, Valčík, Slowfox, Quickstep a poté v druhém vstupu 5 ukázek latinsko-amerických tanců Samba, Cha-cha, Rumba, Passo double, Jive. Podle mého, zcela laického pohledu, má tento juniorský pár pěkně našlápnuto do soutěží v roce 2017. Všichni, kteří měli možnost vidět tento pár v akci, jim drží palce a přejí mnoho úspěchů.

     Lukáš je členem TK Kulturního zařízení města Jičína, Zuzka bydlí v Turnově, ale závodně tančí za TK Koškovi Liberec. Tento juniorský taneční pár spolu soutěžně tančí jak standardní tak i latinsko-americké tance od počátku roku 2016. Během uplynulého roku opravdu nezaháleli. Zúčastnili se mnoha soutěží v České republice i v zahraničí. V současné době mají dosaženou nejvyšší možnou třídu A ve své kategorii juniorských párů ve standartních a latinsko-amerických tancích.

     I pro letošní ročník, jsme měli připravený bohatý sortiment jídla v podobě zvěřinové kuchyně, kde mladý kaneček podráždil chuťové buňky bezmála 200 lidí. Velkou měrou se na těchto pochutinách podílel náš šéfkuchař Milan Mitllener, který se rok od roku stále zlepšuje. Kdo neholduje zvěřinové kuchyni, tak měl možnost si na našem plese objednat kuřecí plátek s broskví a slaninou s výběrem 5 ti druhů příloh, a to vše do částky 100,-Kč.

     Možná, že je již tradicí našeho plesu vyhlášená velká tombola, která se losuje s úderem půlnoci. Každoročně zabezpečuje tuto hlavní tombolu firma Wassa. V letošním roce se hrálo o power banku, sportovní HD kameru, selfie tyč, fitness náramek, tablet, lampička Mimoně, bluetooth reproduktor k mobilnímu telefonu, flash disk, externí disk a televizi o úhlopříčce 123cm. Věříme, že tyto krásné ceny udělaly všem, kteří měli štěstí, velkou radost.

     Závěrem bych chtěl říci jen jedno, kdo jste ještě nenavštívil ples na Frýdštejně, tak určitě neváhejte a příští rok v měsíci lednu, sledujte naše webové stránky, kde se Vám dostanou informace o příštím 7. ročníku, který by se měl konat 3.února. Lístky budou prodávány v předprodeji a jdou pěkně na dračku, takže neváhejte. Budeme se na Vás těšit.

                                                                           Za SDH Vavřich Aleš

 

Kontakt

SDH Frýdštejn sdhfrydstejn@seznam.cz