Dalešický korálek 26.9.2020

26.09.2020 17:30

     Tradičním závěrem sezóny požárních útoků bývá noční soutěž v Dalešicích a ani letos tomu nebylo jinak. Tato soutěž je velmi oblíbená a kapacita 40 týmů je dlouhé měsíce dopředu obsazená. My jsme se poprvé zúčastnili se dvěma týmy. V kategorii přípravky nastoupili Lukáš, Miki, Radek, Vojta K., Vojta H., Vojta Š, Marek a Matěj. Po celodenním dešti se počasí večer umoudřilo a když šli děti za soumraku na start, již nepršelo. Teplota se však pohybovala kolem 6°C. Všichni kluci splnili svůj úkol na jedničku a předvedli parádní útok, za což dostali krásný pohár, medaile, diplom a spoustu krásných cen. Pořadatelé ocenili všechna družstva přípravky prvním místem. Děkujeme.

     Zhruba o hodinu později přišli na řadu naši větší kluci, pro které to byla třetí soutěž v kategorii mladších žáků. Ti již mají stálé posty, a to Kryštof a Miki zajišťují sání, o béčka se stará duo Vojta Š. a Vojta H., kteří stejně jako Miki patří věkěm ještě do kategorie přípravky. Rozdělovač je práce pro Davida a proudaři jsou Šimon a Tomáš. Nikdo z týmu nezaváhal a výsledný čas 34,83s (osobní rekord týmu) znamenal 9.místo z 18-ti družstev! Na tento výsledek mohou být kluci právem pyšní, když polovina z nich je ještě věkěm přípravka a v této kategorii se teprve rozkoukávají. Z účastnické medaile s logem korálku, diplomu a tašky měli všichni velkou radost. Všechny ale v tomto studeném večeru hřál pocit úspěchu z toho, kolik týmů dokázali porazit! Gratulujeme!

     Děkujeme pořadateli SDH Dalešice za perfektně připravenou soutěž při letošních těžkých podmínkách. Těšíme se na další ročník.

Foto: sdhfrydstejn.rajce.idnes.cz/Dalesicky_koralek_26.9.2020/

 

Kontakt

SDH Frýdštejn sdhfrydstejn@seznam.cz