Dětský maškarní bál

22.03.2015 14:00

  Dne 22. března 2015 jsme pořádaly v Kulturním domě na Frýdštejně DĚTSKÝ MAŠKARNÍ BÁL. Tuto akci pořádáme již desátým rokem, kdy jsme na požádání zanikající organizace Červeného kříže, převzali tuto akci na svá bedra. Tuto duchaplnou aktivitu, která se věnuje hlavně dětem jsme převzali velice rádi, jelikož i v tom spočívá práce dobrovolných hasičů v obcích.

     Rok od roku, kdy tuto akci pořádáme se snažíme vylepšovat prostředí a atmosféru dětem, které se přijdou společně s rodiči pobavit. Vstupné je každým rokem plně dobrovolné. Jako každý rok jsme měli pro děti připravenou hru o ceny, kdy si mohli za pouhých 5,-Kč zakoupit tzv. los, a mohly vyhrát spousty krásných cen. Letos se hrálo přibližně o 150 cen a to není málo. Je třeba také poděkovat sponzorům, kteří po našem oslovení s velice kladným přístupem reagovali, a věnovaly ceny, které jsme pak různou formou rozdali dětem. Jednalo se o tři sponzory, ze kterých bych chtěl vyzvednout pro letošní rok pana MUDr. Víchu, který se rozhodl zakoupit 10 ks míčů. Tuto cenu věnoval se slovy „Děti potřebují pohyb a chuť soutěžit, tak jsem jim něco přivezl“. Moc si této pomoci vážíme, ale nikdy to nepředčí radost v dětských očích, když míč dostávali do rukou. Dalším sponzorem byl Pivovar Rohozec a firma WASSA.

     Prostory tanečního parketu jsme dětem nad hlavami vyzdobili barevnými balonky, které jsme nafoukli a zavěsili na provázek. Po skončení akce jsme balonky odstřihli a rozdaly mezi děti. Jako každý rok tak i letos jsme pro děti měli připravené bohaté občerstvení ve formě zákusků a čaje zdarma. Bylo zde možno zakoupit i točenou limonádu nebo párek v rohlíku. Mysleli jsme také na dospělý doprovod a proto bylo podáváno pivo a káva formou roznášky.

Po celou dobu zábavy hrála reprodukovaná hudba, kterou namíchal pro dětská ouška Tomáš Kubánek. Jako DJ úzce spolupracoval s moderátorem maškarního bálu, Vladimírem Bočokem, kterého jsme oblékli do cylindru a pestrobarevného motýla. Tento muž má velice důležitou práci, kdy se pohybuje mezi dětmi a za spolupráce děvčat z našeho sboru organizuje různé soutěže pro děti.

Kdybych mohl hodnotit letošní maškarní bál, tak bych byl velice optimistický, jelikož dětí nám stále přibývá a my máme radost, že vědí, že na Frýdštejně dělají suprové pobavení pro děti od 1 až do 15 let věku. A tak se těšíme na příští rok, kdy uvidíme nové tváře roztomilých dětských hlaviček, pro které jsme byli jako střípek, v jejich radostném životě a mohli pro ně a pro radost něco udělat. Budeme se na Vás těšit v příštím roce.

Za sbor SDH jednatel Aleš Vavřich.

SPONZOŘI AKCE:

 

Plakát:

 

Kontakt

SDH Frýdštejn sdhfrydstejn@seznam.cz