Plamen 2020/2021

02.06.2021 10:43

     Posledním soutěžním setkáním loňského roku bylo úvodní okresní kolo celostátní hry Plamen. Závod požárnické všestrannosti se konal 3.10. v Bratříkově. Pro naše nově poskládané družstvo mladších žáků to bylo první seznámení s disciplínami jako je zdravověda, střelba ze vzduchovky, znalost hasících prostředků, uzlování, atd. Po několika málo trénincích se děti postavily na start a nevedly si vůbec špatně. Z 18-ti startujících doběhly na 10. místě. Sami jsme v té době ještě netušili, na jak dlouho je to naše poslední společná akce. Na první trénink po uvolnění vládních opatření jsme čekali až do začátku května letošního roku. Měli jsme tři týdny na přípravu na jarní kola hry Plamen. 

     22.5.2021 se ve Velkých Hamrech pořádala soutěž ve štafetě dvojic a štafetě 4x60m. Obě disciplíny byly pro naše děti novinkou, se kterou se vypořádaly na jedničku. Devítičlenné družstvo, doplněné i o děti z přípravky, vytvořilo dvě štafety dvojic s jedním velitelem. Všichni děti splnily svůj úkol bezchybně a čas první štafety stačil na krásné 8.místo ze 16-ti družstev. I na dráze 4x60m si naši borci přes chladné počasí počínali skvěle. Lávka, přeskok přes kozu, nesení minimaxu i práce s hadicemi bylo splněno s bílými praporky a děti měly velikou radost. Zaběhly 10. čas ze 16-ti týmů. 

    O týden později nás čekal požární útok v Dalešicích. Kvůli trénování předchozích disciplín i nepřízni počasí šly děti na start pouze s jedním absolvovaným tréninkem. Během dlouhé zimní pauzy nás některé děti opustily, ale získali jsme i nové posily. Z loňské sezóny tak na svých postech zůstali pouze Kryštof a Miki na sání a Vojta H. u béčka na mašinu. Tomik se přesunul na spoj "B", rozdělovač měl nově Šimon a krásný soustřik v jedné vteřině obstaraly nové proudařky Eliška a Leontýnka. Čas 33,58s je novým týmovým rekordem a nyní stačil na 8.místo z 16-ti družstev.

     Všechny tyto soutěže se konaly bez tradičního nástupu a vyhlášení výsledků. Pouze přijet na přesný čas, odsoutěžit a odjet. Ovšem i v tiché atmosféře bez diváků, občerstvení a sledování ostatních týmů, se nám všem závody líbily a užili jsme si je. 

     V závěrečné výsledkové listině hry Plamen jsme skončili na 10.místě. Byl to nás první ročník této hry, ve kterém jsme nasbírali mnoho zkušeností, jež nás jistě budou v následujících letech posouvat směrem vzhůru. Máme velice mladý tým, který má vše před sebou.

Fotogalerie:  sdhfrydstejn.rajce.idnes.cz/

Výsledky ke stažení:

mladší štafeta požárních dvojic.pdf

mladší 4x60.pdf

Požární útok mladší.pdf

Plamen ZPV.pdf

Celkové výsledky mladší.pdf

 

Kontakt

SDH Frýdštejn sdhfrydstejn@seznam.cz