Rozsvícení stromečku

26.11.2016 17:00

První adventní sobota 26. 11. 2016 na Frýdštejně

     Už jako v loni, se na první adventní sobotu shromažďují hasiči okolo 14- té hodiny okolo hasičské zbrojnice. Znamená to jediné, koná se rozsvěcení vánočního stromečku. Každoročně rozsvěcíme ještě poměrně malý stromek, který máme zasazený na návsi vedle čekárny autobusu. Hýčkáme si ho a čekáme s velikou trpělivostí, až doroste do statného vzhledu, jako převážná část našeho sboru. Za pomoci obecního úřadu si ho okrášlíme společně i s hasičskou zbrojnicí zářícími svíčkami, které když se to povede, rozsvěcí pan starosta Pavel Müller s pomocí všech dětí v 17, 00 hodin.

     I letos se podařilo zpříjemnit předvánoční čas naživo zpívanými vánočními koledami. Tuto záslužnou činnost si vzala na svá bedra drobná, ale nesmírně trpělivá, dnes už Veronika Bláhová, která nacvičila s 17-ti dětmi z Frýdštejna Vánoční koledy s hudebním doprovodem. Po vystoupení dětí s Frýdštejna nastoupili na jeviště ozdobeném našim stanem a svítícím živím stromečkem ještě 12 dětí z pěveckého sboru základní školy Žižkova, pod vedením paní Matysové. Všechny vystupující děti jsme odměnili malým dárečkem, svíčkou s logem SDH a reflexní plackou. Spoustě dětem jsme udělali radost a to bylo naším hlavním cílem.

     Na akci se přišlo podívat podle mého odhadu přes 100lidí, kteří  tímto vyjádřili sympatie k našemu sboru. Dobrou náladu bylo možno ještě umocnit horkým svařáčkem, který jako v loni sponzoroval OÚ Frýdštejn. Sněhu jsme se letos bohužel nedočkali, ale i tak se vánoční atmosféra nezkazila. Létající balonky štěstí, které se vznášeli  nad Frýdštejnem, rozzářili oblohu společně s přáníčky pro Ježíška ať nakreslenými nebo napsanými dětskou rukou. Bylo naprosto jasně vidět, že každý v duchu věřil, že se přání splní. A toto je vidět bohužel jenom o Vánocích. A proto se s Vámi rozloučím s přáním, aby se Vám všem, kteří čtete tento příspěvek, splnilo každé přání a mohli jste ve zdraví přijít zase příští rok k nám na Frýdštejn.

 

                                     Za SDH jednatel Aleš Vavřich.

 

 

Kontakt

SDH Frýdštejn sdhfrydstejn@seznam.cz