Výlet do sklípku 29.-30.3.2019

10.04.2019 09:42

Dobrý den vážení příznivci SDH Frýdštejn,

rád bych Vás obeznámil s nádherně stráveným víkendem, tak jak ho dokáží připravit hasiči našeho sboru.

Dlouhé roky již přemýšlíme na výborových schůzích, jak odměnit naše aktivní členy a základnu za jejich výpomoc při pořádaných akcích. Shodli jsme se, že by to měl být nějaký výlet. Padlo několik návrhů, ale hned poté z nich sešlo, jelikož se nehodili termínově do naší činnosti. Ale jednou to přece vyjít muselo, a vyšlo. Po návrhu manželů Brabcových, uspořádat zájezd do sklípku na Moravu, bylo jasno. Místo a termín padl jako zadek na hrnec. Peníze z dobře uspořádaného plesu jsme také našetřili, a tak už nic nebránilo tomu, tento zájezd uspořádat.

Organizováním zájezdu byla pověřena již jmenovaná manželská dvojice, která má už z let předešlých zkušenosti s pořádáním výletu tohoto rázu. A bylo to opravdu vidět. Zájezdu nechybělo nic. Už cestou na Moravu do obce Pavlov jsme se zastavili na již předem zamluveném místě na oběd a hned poté v Moravském krasu na prohlídku Kateřinské jeskyně. Tyto dvě zastávky nádherně přetrhli dlouhé sezení v autobuse. Potom jsme pokračovali do cíle našeho výletu, vinného sklepu p. Šálka v Pavlově, kde jsme měli na 17,ooh objednanou degustaci vín. Prezentace byla přednesena opravdu odborně, zkušeným a znalým vinařem p. Langrem. Značně ovíněni po degustaci jsme se dočkali příjezdu cimbálové skupiny z Podbánské doliny. Mladá sestava chlapců dokázala z hudebních nástrojů vyloudit takové tóny, které nikdo z nás nečekal. Zazpívali jsme si s nimi jak lidové moravské písně, tak i písně z moderních hudebních žánrů. Všichni účastníci zájezdu byli prostě nadšeni a příjemně překvapeni.

Cestou zpět jsme se zastavili v městě Mikulově, kde nám byl udělen rozchod na oběd a kdo chtěl, mohl si udělat výstup na Svatý Kopeček. Výstup byl po náročném večeru pro některé dost náročný, ale určitě ozdravující. Výhled z výšky pouhých 360 metrů nad mořem byl úžasný. Celou cestu v autobuse tam i zpět nám zpříjemňoval hudebním výběrem a produkcí  Michal Fukárek se svoji přenosnou audio aparaturou.

Po celou dobu zájezdu nám přálo nádherné slunečné počasí, které nás všechny po předešlých dlouhých zimních večerech příjemně navnadilo a dobilo.

Atak na závěr patří velké poděkování všem, kteří se nějakou měrou podíleli na organizaci zájezdu, a především manželům Brabcovým za ochotu a pohodu po celou dobu zájezdu.

                                                                                 Za SDH Frýdštejn jednatel Aleš

fotografie a videa ve fotogalerii

 

Kontakt

SDH Frýdštejn sdhfrydstejn@seznam.cz